Как се приготвят и какво съдържат Австралийските цветни есенции?

Цветните есенции са течни екстракти, без аромат, които се извличат от напълно разцъфнали цветя. Цветовете, от които се приготвят есенциите, са расли в екологично чисти райони и далеч от електропроводи. Процесът на създаване на една цветна есенция изисква потапяне на цвета в съд с изворна вода, поставен върху земната повърхност и подложен на въздействието на пряката слънчева светлина. Д-р Иън Уайт го нарича алхимичен процес, при който лечебните качества на цветето се прехвърлят във водата като вибрационна честота. Така водата с цветето се потенцира в енергийно лекарство с висока честота.
След това към този слънчев цветен екстракт се добавя бренди, за да се предпази течността от замърсяване.

Цветните есенции са мощно средство, насочено към цялостната личност, защото като типични вибрационни лекарства лекуват всяко ниво в човека и допълват всяко ниво от лечението, било то физическо като масаж или хиропрактика, емоционално като консултиране или духовно като медитация.

Как и къде могат да се прилагат цветните есенции?

Цветните есенции могат да се използват, както за вътрешна употреба (след допълнително приготвяне и разреждане на концентрата), така и да се добавят към кремове, спрейове и масажни масла.

Приложението в масажните масла дава възможност за въздействие върху енергийното поле на тялото. Разпръскването на есенцията с помощта на спрей преди и след масажа помага за възстановяване на енергията, а по време на масажа помага за дълбоката релаксация и отпускането на ума, за балансиране на емоциите.

Хубавото при есенциите е, че всеки може да ги използва (бременни, кърмачки и малки деца, дори животни), тъй като са напълно безопасни и нямат странични ефекти. Една от уникалните им характеристики е, че могат лесно да бъдат комбинирани с всички други лечебни методи, били те хомеопатични, от алопатичната медицина, хиропрактиката или други.

Използват се в козметичната сфера, добавят се в аромалампи; използвани са в училища, като се разпръскват в класните стаи, за да се засилят способностите на децата да учат и да се намали нивото на стрес по време на изпити; екипажите на самолетите ги вземат, за да премахнат последствията от летенето.

Компанията на д-р Иън Уайт дарява една от своите готови комбинации от цветни есенции – „Electro Essence“ на медицински екипи в Беларус, които работили за намаляването на радиацията в телата на жертви от Чернобил. Заключението от доклада на беларуския медицински екип 2003-2004 г. е, че „Electro Essence“ е най-ефективният метод, който са срещали досега и го използват активно. Резултатите са 43% спад на натрупаната в тялото радиация у лекуваните.

Всеки може да се докоснете до магията на цветята и да усети ефекта на цветолечението.

Как?

Чрез прием на моноесенция (която се разрежда и подготвя от терапевт преди употреба) или прием на някоя от комбинациите на д-р Иън Уайт (готови за употреба). За максимален ефект и съставянето на комбинация от цветни есенции, специално подбрана за вас и вашия конкретен случай в този момент, обаче е препоръчително да се обърнете към сертифициран терапевт, който познава съответните есенции и след провеждане на задълбочен разговор (първоначално интервю) може да ви даде ценни насоки при избора.

Колко често и как се приемат?
Приемат се по 7 капки под езика сутрин и вечер. Не се налага да спазвате специални правила за храненето си, да се ограничавате или да спирате някой от вашите навици. Австралийските цветни есенции са адекватни към съвременното ни ангажирано ежедневие и не ни вкарват допълнителна доза стрес. Няма значение кога ще ги вземете – на гладно или не, дали сте пили кафе, дали сте пушачи, дори дали сте консумирали алкохол. Разбира се, ефектът им ще е по-силен, ако в периода на лечението с тях живеете по-балансирано и здравословно.

Може да държите капките до леглото си, за да ви напомнят да ги вземате сутрин като се събудите и вечер преди да заспите. Добре е да избягвате докосването на дозиращата пипета до устата, тъй като това може да доведе до замърсяване на течността с бактерии. Същевременно, докато вземате капките,  би било от полза, да се фокусирате върху положителните аспекти на есенцията и да чувствате или да си представяте как постигате тези резултати.
Продължителността на терапията, зависи от индивидуалното състояние, в повечето случаи между две седмици и месец. След този период се прави оценка на състоянието. Колкото по отдавна датира проблема, толкова повече време отнема да се откорегира. Ако животът ви е бил дълго време подвластен на дадена емоция или убеждение, есенцията може да се нуждае от малко повече време, за да ви помогне да решите проблема. (Например – хората от типа, отговарящи на есенцията Black-eyed Susan , постоянно тичат насам-натам и гонят целите си и на тях по принцип им липсва търпение. Тези хора най-вероятно са били такива откакто се помнят и очевидно няма как двуседмичен прием на есенцията да ги промени незабавно, тотално и завинаги, но за сметка на това, капките ще им помогнат да постигнат баланс. Може да се наложи курсът да се повтори дори, но обикновено чак след шест месеца или година).

Толкова е простичко – 7 капки под езика сутрин, 7 капки под езика вечер, а същевременно работи много ефективно.

Как?

error: Content is protected !!