Новости в Австралийските цветни есенции”Carers Essence” Есенция за подкрепа

“Carers Essence”

Есенция за подкрепа

Родители, здравни работници, болногледачи

Формулирането на комбинация от цветни есенции, която да е насочена към хората, които полагат грижа за някой друг –  здравни работници, грижата на майките за малките им деца, хора грижещи се за своите възрастни или болни родители, партньор или дете, довежда до  Carers Essence.

Тази комбинация може би неслучайно се ражда точно в този момент на предизвикателни времена при справяне с глобалната пандемична криза, въпреки че, както ни стана известно,  Иън Уайт я е обмислял от няколко години.

В тези времена на емоционално претоварване и променящи живота обстоятелства, тази комбинация от Австралийски цветни есенции, подкрепя грижовника да почувства своята вътрешна сила и своята устойчивост, когато се чувства изморен и обременен от отговорността да се грижи за друг.

Carers Essence помага на човек да се чувства спокоен, оптимистичен, способен да се справи, а също така да обръща внимание и да се грижи за собствените си нужди.

Alpine mint bush е първият избор, на Иън, на цвете за комбинацията Carers Essence. Той горещо препоръчва тази цветна есенция за всеки здравен работник – лекар, медицинска сестра, натуропат и др., да я приемат всяка година. Тази есенция работи, като малко потупване по рамото, за да могат да видят дали се грижат за собствените им нужди, докато същевременно се грижат за другите.

Повечето практикуващи тези професии, влизат в кариерата си, защото искат да помогнат и да бъдат от полза, но често не са много добри в грижите за собствените им нужди. Разбира се, висок процент майки също попадат в тази категория. Тези хора не само ще предлагат лош модел за подражание по отношение на грижата за себе си, но рискуват да се уморят, изгорят и да се разболеят.

Alpine mint bush  също помага да се осъзнае дали работата се превръща във времето, което трябва да бъде разпределено на това да сте със семейството, приятелите си или да прекарате в развитие на други интереси извън работата. Освен това ви помага да сте наясно дали сте отделяли време за презареждане. Някои практикуващи, казват, че не са си почивали от години, защото не искат да пускат пациентите си. Това е много нездравословно както за тях, така и за техните пациенти!

Иън Уайт включва в състава на Carers Essence следните цветни есенции:

Alpine Mint Bush: обременен от отговорността да се грижи за другите.

Crowea: загриженост/тревожност за другите, особено за любимите хора.

Fringed Violet: психична защита – не поемане на емоциите на другите или отрицателни енергии на места и ситуации около тях.

Green Spider Orchid: телепатична комуникация, която наистина свързва и разбира потребностите на човека, когото гледате, особено малко дете или някой с деменция.

Macrocarpa: засилване на ентусиазма, вътрешната сила и издръжливост; за усещане за изтощени, износени и изцедени.

Paw Paw: помощ при пренапрежение, а също и способност за вземане на решения.

Sunshine Wattle: влага надежда и оптимизъм, когато животът е смятан за мрачен и пълен с борба.

Ако статията ви е харесала, ударете един лайк, споделете я с приятели, за да сме полезни на още хора или like👍-нете страницата ми

Благодаря! Бъдете здрави и усмихнати!

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
error: Content is protected !!