Защо БОУЕН?

Може да се говори много за тази нежна и вълшебна терапия, но ще се постарая да бъда кратка и да засегна темата на ритрийта – ЖЕНАТА.

“Лечението е въпрос на време, но и въпрос на възможности” – Хипократ

Боуен терапията ви дава и двете!

Това е терапията, която провокира организма към собствените му механизми за саморегулация, способността му да се самовъзстановява и да се привежда в равновесие.

Тя носи името на създателя си – Том Боуен, който я разработва през 50-те години на ХХ век в Австралия.

БОУЕН третира тялото, като едно цяло, има цялостен подход към личността, търси и лекува причината за дадени състояния, а не работи само върху симптомите, затова и все по-широко се предпочита от пациентите в днешно време – заради бързото ѝ и ефикасно действие, тъй като лечението е дълбоко и дълготрайно.

БОУЕН е холистична, терапевтична, мануална модалност, която чрез нежни и специфични движения, на определени места по тялото, върху сухожилия, мускули, нерви и фасциални структури, изпраща сигнали към нервната система, възвръщайки клетъчната памет до едно предпочитано, балансирано и отпуснато ниво.

Всяко Боуен движение е много специфично и няма еквивалент. Много важна част от терапията са паузите между отделните групи движения, когато невротрансмитерите приемат и предават информацията от изпратените „съобщения“ по време на движението.

♥ И по нашата тема – Какви състояния повлиява при ЖЕНАТА?

БОУЕН води до балансиране на вегетативната нервна система, освобождава от стреса, напрежението, депресията, подобрява съня, води до отпускане и релаксация.

Проблемите около месечния цикъл (болезнен, нередовен цикъл, ПМС или постменструален синдром, главоболие и мигрена, болки в гърба, кръста и яйчниците). С тази терапия, след лечение за месец-два, при някои повече или по-малко, страданията намаляват или напълно изчезват.

Менопауза.

Поликистозни яйчници, миома.

Инконтиненция.

БОУЕН помага при хормонални нарушения.

БОУЕН помага при проблемно забременяване, в Боуен общността имаме много бебета, появили се благодарение на тази терапия. БОУЕН е насреща по време на всичките етапи от процеса на създаване на един нов живот. Тя подготвя тялото за зачеването, спомага на бременната жена да се справи с проблеми и неразположение по време на износване на плода, може да спомогне за обръщането на бебета, които са в седалищно предлежание, помага по време на раждането, както и в периода след него помага на тялото да се възстанови и върне към нормалното си състояние. Справя се добре с мастит и проблеми с лактацията.

Джон Уилкс, един от водещите Боуен практикуващи и автор на книгата “Bowen Тechnique”, споделя: „Боуен е идеална терапия, възстановяваща тялото на клетъчно и тъканно ниво, което от своя страна го прави по-приемствено.”. Няколко процедури детоксикират, следователно тялото е в отлично състояние за зачеване, а също и е предразположено към лека бременност. Ефективна е и за регулиране на нередовен цикъл и подобряване на фертилността и при двата пола.

Поради високата степен на успех техниката е международно призната в медицината по цял свят, като допълваща и ефективна грижа за здравето.

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
error: Content is protected !!