Защо Бегликташ?

Продължаваме с част от програмата на ритрийта (препратка към него)…

Мистичното светилище известно, като мястото, където Слънцето целува скалите, планината се слива с морето, а въздуха е осеян с позитивна енергия.

Там, където Странджа планина и морето се срещат, се намира едно от най-големите тракийски светилища Бегликташ. То е само на 4 км южно от гр. Приморско, разположено на най-високата част на издадения в морето Маслен нос. Бегликташ се явява най-големия отпечатък, който са оставили траките по южното ни Черноморие. Счита се, че точно там те са отдавали своята почит на Бога – Слънце и Богинята – Майка. За това свидетелства и съхранилото се „брачно ложе” на двете божества.

Слънчев часовник, календар и храм – тракийското светлище все още крие своята магия. Тук мощни енергийни потоци и космически сили се кръстосват в „Спалнята на боговете“. Според радиостезисти светилището е един от комуникационните центрове с Космоса.

Вярва се че, само човек с чиста и непокътната душа може да премине през „пътя на изпитанието” – а именно лабиринт, образуван от система от скални коридори.

Веднъж, стигайки до края и излизайки от него, човек може да се почувства зареден с позитивна енергия, оставяйки зад гърба си натрупаните негативни емоции. Говори се също, че тракийският певец Орфей е минал през лабиринта за да спаси своята любима от подземното царство.

Хората разказват, че е достатъчно човек да отиде там и да си пожелае нещо, което много иска и желанието му ще се сбъдне.

Заради сиенитния състав на скалите и енергийното им въздействие мястото било използвано в древността за извършване на ритуали, които били свързани с плодородието, равноденствието и смяната на сезоните.  Така и ние ще се озовем там точно за Есенното равноденствие, което за 2023 година ще е на 23 септември (09h 50m), за да може всеки от нас да си направи личен ритуал за сбъдване на женската си същност!

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
error: Content is protected !!