БОУЕН ТЕРАПИЯ ПРИ БЕЗПЛОДИЕ, БРЕМЕННОСТ И НОВОРОДЕНОТО

Как Боуен терапията може да помогне при плодовитостта и бременността?

Обмисляте ли Боуен терапия за забременяване, Боуен по време на бременност или да ви помогне да се възстановите след раждането? Ето някои отговори и насоки…

Техниката Боуен е нежна и холистична мануална терапия, която може да бъде едно от най-подходящите средства за лечение и подкрепа на жената в този период от нейния живот – преди, по време на и след бременност. По един мек и хармонизиращ начин може да подпомогне психиката и физиката на бременната жена и малкото дете. Подходяща е по време на бременността, защото е безопасна за неродения плод и има хармонизиращ и балансиращ ефект върху майката. Боуен стимулира естествените лечебни способности на тялото.

Какво точно да очаквам по време на процедурата?

Представете си  серия от нежни движения върху тялото, които са върху структурите на меките тъкани на точни места. Всяка серия от Боуен движения е последвана от паузи за няколко минути, т.нар. терапевтична пауза, по време на която тялото обработва сензорната информация. Подобрява се кръвният ток, мускулното напрежение се понижава,  фасциалното ограничение се отпуска и тялото  преминава в режим на почивка, релаксация и излекуване. Терапията не е инвазивна, няма силови манипулации или по-силни натискания, за това е много удачна при бременните жени.

 

Защо Боуен терапия за безплодие и планиране на бременност?

Чрез Боуен терапията, жената която планира да забременее ще подготви тялото си по най-естествения, нежен и ефективен начин.

 • Няколко процедури детоксикират тялото и го подготвят за зачеване, подлагането на Боуен процедури предразполага към по-лека бременност;
 • Боуен показва повишени нива на химическа активност при кръвни изследвания и подобрява функцията на всички системи на тялото. Смята се, че подпомага плодовитостта.
 • Боуен е ефективна за регулиране на нередовен и проблемен цикъл и за подобряване на фертилността и при двата пола. Том Боуен често лекувал двойки за подобряване на плодовитостта. Има разработен протокол за проблеми със забременяването и много двойки са извлекли полза от него. На първо място има за цел да регулира месечния ти цикъл със седмични процедури. След това продължават леченията на всеки два месеца. През това време може да настъпи бременност.

Защо Боуен терапия по време на бременност?

Боуен терапията е особено ценна по време на бременност и кърмене. Няма друг период от живота на жената, когато да се случват толкова бързи промени в тялото й:

 • хормоналните промени;
 • подуване и рефлукс;
 • гадене;
 • изместеният център на тежестта, промяната в позицията на таза, могат да затруднят гръбнака, което да доведе до значителна болка през бременността;
 • Боуен предлага облекчаване на болката в момент, в който болкоуспокояващите лекарства се избягват и традиционните терапии не водят до задоволителни резултати;
 • подпомага и обръщането на бебето, когато е в седалищно предлежание.

Боуен терапията може да се използва през цялата бременност, за да поддържа тялото  балансирано и подготвено за раждането по един нежен и безопасен начин. Може да помогне бързо и ефикасно при повечето проблеми, свързани с бременността. Редовните Боуен процедури, провеждани в ранна бременност помагат при хормоналните колебания, което помага за неразположенията – намаляване на умората, гаденето и емоционалните симптоми.

Възстановяване след раждане!

 • След раждането терапията Боуен помага на тялото да се възстанови и върне по-бързо към нормалното си състояние, връщане на матката в правилната й позиция и балансиране на таза и хормоните.
 • Помага при мастит и проблеми с лактацията.

 

Защо Боуен терапия за новороденото бебче?

Изключително  ефективна и за бебчетата – възстановява ги след родилни травми, при колики, рефлукс, запушени слъзни канали, проблеми с храненето, ограничения на врата, помага им да се адаптират към новия живот извън утробата, подобрява нощният сън.

Боуен е толкова нежна и лечебна терапия …

Като цяло бременността е време на промени  и когато Боуен терапията се използва на всеки етап от твоята бременност, с нейна помощ и подкрепа можеш да преминеш и през този важен период от житейския си път, по един безопасен и хармонизиращ начин.

Изживей своята бременност по-комфортно и пълноценно!

Боуен може да помогне и в твоя конкретен случай,  защото вече го направи за много други.

Боуен терапевт:      Татяна Манчева
телефон за връзка:      +359 888 608 725

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
error: Content is protected !!