Австралийските цветни есенции

Иии… Продължаваме с практиките от ритрийта… с вторите най-широко разпространени цветни есенции в света, след Баховите – Австралийските цветни есенции – мистични, магични, магнетични. Те могат да бъдат ехото на вашия вътрешен глас. Удоволствието да бъдете себе си!  

Нито един експерт няма да ви разкрие истинските причини за болестта, но отдавна е известно, че здравето на жените се основава до голяма степен на емоционалното и психическо равновесие, следователно лесно може да бъде разклатено, в случай на не приемане на някои неща, например, външен вид, социален статус или особеност на характера.

Много представителки на нежния пол в продължение на години примерно, не могат да забременеят, страдат от възпаление, хормонални смущения и нередовен или болезнен цикъл и всички опити на лекарите, да открият причината за заболяването не успяват. Може би е време да се обърнете към психосоматиката и следователно да се впуснете в себе си и да се опитате да намерите психологическите фактори, които биха могли да се превърнат в основната причина за болестта.

Матката, например, е най-нежното и най-уязвимото място в женското тяло и затова в моменти на обида, раздразнение или гняв именно този орган поглъща в себе си всеки негатив – черни мисли, болка и страдание. Не е изненадващо, че именно матката е засегната от най-тежки заболявания като ендометриоза, полипи, ерозия, миоми или фиброми.

Прекрасни дами! Време е да осъзнаете, че вашите заболявания в никакъв случай не са присъда, така че не е нужно да се страхувате, че те ще доведат до непоправими последици. Опитайте се да работите върху себе си, за да станете по-мили, по-нежни и по-женствени, научете се да прощавате, да обикнете себе си и хората около вас. В този случай ще станете наистина здрави и щастливи!

Австралийските цветни есенции действат на емоционално ниво и освобождават от отрицателни чувства и мисловни нагласи, складирани в подсъзнанието.

Самите цветни есенции имат изключително важна роля. Те са мощен катализатор, който помага на хората да се излекуват сами, да обърнат поглед навътре и да разберат собствения житейски план, целта и посоката в живота си. Освен това им вдъхват смелост и увереност да следват този план. Болестите, симптомите и емоционалните проблеми са сигнали, че сме се отклонили от личния си път. Есенциите ни помагат да се върнем обратно на пътя, да работим върху проблемите и дисбаланса в живота си и да ги лекуваме. Те могат също така да ни стимулират да разберем защо изобщо са се появили тези проблеми и какво трябва да направим, за да ги изчистим, като отключват вродените ни положителни качeства.Иън Уайт

Повече за Австралийските цветни есенции – Що е то?, Приложение?, История?, Как въздействат?, Как се приготвят? 

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Share
error: Content is protected !!